“It was not as I thought”

My name is Aya and I’m from Syria, I came to Sweden 7 months ago. I studied 8 years in my home country at the university. I thought I only needed to study Swedish to be able to work with my education but it was not as I thought.

Svenska: Jag heter Aya och kommer från Syrien, jag kom till Sverige för 7 månader sedan. Jag studerade 8 år i mitt hemland på universitetet. Jag trodde att jag behövde bara studera svenska för att kunna arbeta med min utbildning men det var inte som jag trodde.


A Million Stories Sweden: Nizar Keblawi, Nina Olsson, Sara Sarabi, Malin Gillberg, Daniel Björklund, Mats Nordström.

A Million Stories Sweden volunteers: Fariborz Ghadir, Mohamad Mohsin, Yazan Saad, Tarek Aloudallah, Dalia Saleem, Yara Ali, Ahmad Younes, Chaimae Hamri.

In association with

Dublin Core: Language: sv, eng Subject: asylum, refugees, A Million Stories, Sweden, Syria