“My mother was very sick”

My name is Fakhr Alnisaa and comes from Iraq. I came to Sweden in 2012. I had many difficulties in my home country. My mother and sibling fled to Sweden before me. My mother was very sick. My mother thought a lot about me because I was alone in Iraq and had no one.

I fled to my mother in Sweden and took care of her. I was refused my application at the Migration Board, and then my mother began to be worried about my situation.

After a while my mom died of her illness. Right now I go to the friendship association and learn Swedish and hope that I will get a residence permit soon.

Svenska: Jag heter fakhr Alnisaa och kommer från Irak. Jag kom till Sverige 2012. Jag hade många svårigheter i mitt hemland. Min mamma och syskon flydde till Sverige före mig. Min mamma var mycket sjuk.  Min mamma tänkte mycket på mig för jag var ensam i Irak och hade ingen.

Jag flydde till min mamma i Sverige och tog hand om henne. Jag fick avslag från min ansökan hos migrationsverket och då började min mamma bli orolig över min situation.

Efter ett tag gick min mamma bort av sin sjukdom. Just nu går jag till vänskapsföreningen och lär mig svenska och hoppas att jag får uppehållstillstånd snart.


A Million Stories Sweden: Nizar Keblawi, Nina Olsson, Sara Sarabi, Malin Gillberg, Daniel Björklund, Mats Nordström.

A Million Stories Sweden volunteers: Fariborz Ghadir, Mohamad Mohsin, Yazan Saad, Tarek Aloudallah, Dalia Saleem, Yara Ali, Ahmad Younes, Chaimae Hamri.

In association with

Dublin Core: Language: sv Subject: asylum, refugees, A Million Stories, Sweden, Iraq