“I came from darkness to sunlight”

My name is Ghassan and came to Sweden in 2015. I’m from Iraq. I have drawn a sun with different quotes: “I came from darkness to sunlight,” “I’m not complaining because you also came from darkness to light”, “You have to fight with a new life.” “It may take time but you will succeed”.

Svenska: Jag heter Ghassan och kom till Sverige 2015. Jag kommer från Irak. Jag har ritat en sol med olika citat: “Jag kom från mörker till solljus”, “Jag klagar inte för att du också kom från mörkret till ljus”, “Man måste kämpa med ett nytt liv” “Det kan ta tid men du kommer lyckats”.


A Million Stories Sweden: Nizar Keblawi, Nina Olsson, Sara Sarabi, Malin Gillberg, Daniel Björklund, Mats Nordström.

A Million Stories Sweden volunteers: Fariborz Ghadir, Mohamad Mohsin, Yazan Saad, Tarek Aloudallah, Dalia Saleem, Yara Ali, Ahmad Younes, Chaimae Hamri.

In association with

Dublin Core: Language: sv Subject: asylum, refugees, A Million Stories, Sweden, Iraq