“From Libya to Italy”

I have drawn my friend who is from Syria. He is 30 years old and fled from Syria because of the war. He decided to fly to Sweden. The trip began to Turkey by airplane. Then he traveled to Libya. He fled a rubber boat from Libya to Italy. The boat flight took two days and was very tough. He took the bus from Italy to Austria, since Germany, Denmark and finally Sweden.

Under the boats you can see fish and a shark. If you fall into the sea, he gets picked up by the shark.

Svenska: Jag har ritat min vän som kommer från Syrien. Han är 30 år gammal och flydde från Syrien på grund av kriget. Han bestämde sig att fly till Sverige. Resan började till Turkiet via flyg. Sedan reste han till Libyen. Han flydde med gummibåt från Libyen till Italien. båt flykten tog två dagar och var mycket jobbig. Han tog bussen från Italien till Österrike, sedan Tyskland, Danmark och till sist Sverige.

Under båtarna kan man se fiskar och en haj, om man ramlar in i havet blir han uppäten av hajen.


A Million Stories Sweden: Nizar Keblawi, Nina Olsson, Sara Sarabi, Malin Gillberg, Daniel Björklund, Mats Nordström.

A Million Stories Sweden volunteers: Fariborz Ghadir, Mohamad Mohsin, Yazan Saad, Tarek Aloudallah, Dalia Saleem, Yara Ali, Ahmad Younes, Chaimae Hamri.

In association with

 

 

Dublin Core: Language: sv Subject: asylum, refugees, A Million Stories, Sweden