“I was born in a wrong country”

My name is Basir, I’m from Afghanistan. I am 24 years old and came to Sweden in 2009. I drew a sad scen at the border in Greece. I have written “We are the same but still different”. I also painted refugees saying “I was born in a wrong country”, “My future is on the other side of the ocean” and “I’ve left my family”.

Svenska: Jag heter Basir, jag kommer från Afghanistan. Jag är 24 år gammal och kom till Sverige 2009. Jag ritade en sorglig händelse vid gränsen i Grekland. Jag har skrivit “Vi är lika men ändå olika”. Jag ritade också flyktingar som säger “Jag föddes i ett fel land”, “Min framtid är på andra sidan av havet” och “Jag har lämnat min familj”.


A Million Stories Sweden: Nizar Keblawi, Nina Olsson, Sara Sarabi, Malin Gillberg, Daniel Björklund, Mats Nordström.

A Million Stories Sweden volunteers: Fariborz Ghadir, Mohamad Mohsin, Yazan Saad, Tarek Aloudallah, Dalia Saleem, Yara Ali, Ahmad Younes, Chaimae Hamri.

In association with

 

 

Dublin Core: Language: swe Subject: asylum, refugees, A Million Stories, Sweden