“I have drawn our house that began to burn”

My name is Yara and I’m 13 years old, I’m from Damascus in Syria. I came to Sweden 2.5 years ago. I have drawn our house that began to burn, off bombs and missiles. I’m sad because I did not want to leave the house. I painted the plane we were flying with. I also painted people who flees and people who are dead outside the house.

Svenska: Jag heter Yara och är 13 år gammal, jag kommer från Damaskus i Syrien. Jag kom till Sverige för 2,5 år sedan. Jag har ritat vårt hus som började brinna av bomber och missiler. Jag är ledsen för jag ville inte lämna huset. Jag ritade flygplanet som vi flydde med. Jag ritade även människor som flyr och människor som är döda utanför huset.


A Million Stories Sweden: Nizar Keblawi, Nina Olsson, Sara Sarabi, Malin Gillberg, Daniel Björklund, Mats Nordström.

A Million Stories Sweden volunteers: Fariborz Ghadir, Mohamad Mohsin, Yazan Saad, Tarek Aloudallah, Dalia Saleem, Yara Ali, Ahmad Younes, Chaimae Hamri.

In association with

 

 

Dublin Core: Language: swe Subject: asylum, refugees, Sweden, A Million Stories